Soljanka po Gruzínsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
2 dl vývar
2 ks cibule
2 lžíce rajčatový protlak
2 ks sterilovaná okurka
0.5 kg hovězí plec
3 dl bílé přírodní víno
podle potřeby
olej
sůl
podle chuti
sekaná petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso očistíme, nakrájíme na menší kousky. Cibulku a česnek oloupeme Cibulku nakrájíme nadrobno, česnek utřeme. Okurky nakrájíme na kolečka.

  2. Na pánvi rozpálíme olej a maso orestujeme. Přidáme nakrájenou cibulku, promícháme, zmírníme oheň a zakryjeme pokličkou.

  3. Když maso pustí vlastní šťávu přidáme nakrájené okurky, protlak, stroužek utřeného česneku, osolíme, podlijeme vývarem a vínem a soljanku dusíme doměkka.

  4. Při podávání sypeme soljanku po Gruzínsku usekanou petrželkou. Jako přílohu volíme bílé pečivo nebo těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy