Smraďošky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0 lžiček cukr
1-2 lžičky sůl
125 g máslo
1 dl mléko
300 g polohrubá mouka
na potření
1 ks vejce
náplň
125 g máslo
100 g niva
100 g tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, máslo, mléko a cukr se solí zpracujeme v hladké těsto. To necháme chvilku odpočinout a zatím si připravíme náplň. Oba sýry nastrouháme a smícháme se změklým máslem.

  2. Těsto na smraďošky rozdělíme na poloviny a z každé rozválíme obdélníkovou placku. Obě placky potřeme náplní a zatočíme do rolády. Rolády dáme na 24 hodin ztuhnout do lednice.

  3. Uleželou roládu nakrájíme na kolečka. Ta poklademe na vymazaný plech. Smraďošky potřeme rozšlehaným vejcem, ozdobíme třeba ořechem a upečeme v předehřáté troubě.

  4. Upečené smraďošky necháme trochu vychladnout a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy