Smradlavé brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-1 kg brambory
5 ks cibule
25 dkg anglická slanina
2 ks romadur
podle chuti
6-8 stroužků česnek
sůl
koření
podle potřeby
1-2 dl olej

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme podélně na čtvrtky. Posypeme je kořením podle chuti. Osobně doporučuji grilovací, gyros, rožnění a podobné. Brambory přelijeme olejem a řádně promícháme.

  2. Brambory dáme do pekáčku, vložíme do trouby na asi 50 minut. Po 30 minutách je můžeme přikrýt pokličkou.

  3. Mezitím nakrájíme slaninu nebo salám na kostičky, cibuli na kroužky, česnek na plátky a vše společně podusíme na pánvi. Směs osolíme a okořeníme grilovacím kořením.

  4. Brambory vyjmeme z trouby, podušenou směs rovnoměrně rozprostřeme po celé ploše brambor a navrch naklademe na plátky nakrájený romadur. Potom smradlavé brambory opět vložíme do trouby na asi 20 minut a troubu přepneme na gril.

  5. Smradlavé brambory podáváme ihned. Teplé nebo ohřívané už nejsou tak dobré.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy