Smetanovo-tomatová omáčka s masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
300 g anglická slanina
drcený barevný pepř
4 ks kuřecí prsní řízky
kořenící směs barbecue
omáčka
2 stroužky česnek
1 ks cibule
4 lžíce kečup
50 g niva
škrob
chilli koření
500 ml smetana na vaření
příloha
750 g noky

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si očistíme a nakrájíme ingredience. Cibuli na drobno, slaninu (může být plátková i vcelku) na kostičky či malé proužky, kuřecí maso na kostičky.

  2. Kuřecí maso je lepší předem nasolit, přidat koření - barbecue, pepř, lehce chilli (podle chuti) a nechat asi 30 minut uležet v oleji. Poté dáme osmahnout cibulku se slaninou a přidáme kuřecí maso. Když je maso osmahnuté, vlijeme na něj smetanu a rozpustíme v ní rozdrobenou nivu. Lehce přisypeme škrob a tím omáčku zahustíme. Zamícháme, osolíme, přidáme chilli koření, prolisovaný česnek. Přidáme kečup, jen asi 2 lžíce, je zde pro barvu, nesmí přebít chuť pokrmu. Smetanu jen krátce povaříme se škrobem, zhruba 3 minuty.

  3. Jako přílohu doporučuji noky či těstoviny. Na talíř dáme hotovou přílohu (noky, těstoviny) doprostřed vlijeme omáčku, podáváme teplé. Smetanovo-tomatovou omáčku s masem můžeme lehounce posypat parmazánem a ozdobit snítkou čerstvé bazalky. Do omáčky můžeme přidat zeleninu nebo žampiony. Chilli je zde podle chuti, jak má rád kdo ostré.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy