Smetanovo-sýrové fondue recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

omáčka
4 stroužky česnek
3-4 lžíce máslo
1 ks cibule
400 g čedar
1 hrst oregáno
2 ks červená paprika
2 lžíce škrobová moučka
3 dl smetana ke šlehání
příloha
tmavý chléb

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli s česnekem si oloupeme. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek rozetřeme.

  2. Papriku si omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme na nudličky.

  3. Cibuli, česnek i papriku dáme do kastrolu s rozpuštěným máslem a osmahneme. Směs zasypeme škrobovou moučkou, promícháme a vzápětí odstavíme. Přilijeme smetanu, dobře rozmícháme a prolisujeme přes síto.

  4. Prolisované fondue dáme v jiném hrnci zpět na plotnu, zahřejeme a postupně přidáme strouhaný sýr (čedar). Necháme zcela roztavit a doplníme oregánem, kterým nešetříme.

  5. Teplé sýrové fondue podáváme s kousky tmavého chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy