Smetanovo-sýrové fondue recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- omáčka 4 stroužky česnek 3-4 lžíce máslo 1 ks cibule 400 g čedar 1 hrst oregáno 2 ks červená paprika 2 lžíce škrobová moučka 3 dl smetana ke šlehání příloha tmavý chléb
Postup Smetanovo-sýrové fondue recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli s česnekem si oloupeme. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek rozetřeme.
Papriku si omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme na nudličky.
Cibuli, česnek i papriku dáme do kastrolu s rozpuštěným máslem a osmahneme. Směs zasypeme škrobovou moučkou, promícháme a vzápětí odstavíme. Přilijeme smetanu, dobře rozmícháme a prolisujeme přes síto.
Prolisované fondue dáme v jiném hrnci zpět na plotnu, zahřejeme a postupně přidáme strouhaný sýr (čedar). Necháme zcela roztavit a doplníme oregánem, kterým nešetříme.
Teplé sýrové fondue podáváme s kousky tmavého chleba.