Smetanovo-sýrová omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
100 g máslo
100 ml mléko
2 kelímky smetana
0 l voda
1 ks mrkev
1 lžíce olivový olej
1 lžička kari koření
1 lžička provensálské koření
1 kg kuřecí maso
1 kostka tavený sýr
1 ks sýr niva
1 špetka mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na kostky nebo nudličky. Tavený sýr (1 obdélníček, případně 2 trojúhelníčky) nakrájíme na kostičky. Mrkev a nivu nastrouháme nahrubo.

  2. Kuřecí maso osmahneme na lžíci olivového oleje, osolíme, opepříme a podlijeme vodou. Přidáme nakrájený tavený sýr a za stálého míchání přidáme jeden kelímek smetany. Nastrouhanou nivu a mrkev spolu s kořením přidáme do směsi. Ke všemu dolijeme druhý kelímek smetany. Pokud je omáčka příliš hustá, dolijeme mléko.

  3. Smetanovo-sýrovou omáčku podáváme nejlépe k penne těstovinám. Někdo maso nekrájí a přidá celé prsní plátky kuřete osmahnuté na troše másla nebo oleje.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy