Smetanovo-mrkvová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
2 ks vejce
20 g máslo
800 g brambory
125 g smetana
50 g rozinky
600 g mrkev
0.2 l zeleninový vývar
2 svazky jarní cibulka
1 sklenice sterilovaná kukuřice
1 lžíce sezamová semínka
podle chuti
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na střeně velké kostky. Mrkev omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na nepříliš tenké špalíčky. Jarní cibulky očistíme, omyjeme a šikmo nakrájíme na dva cm dlouhé kousky. Stroužek česneku oloupeme a na jemno nasekáme.

  2. Brambory a mrkev podusíme na másle. Asi po 7 minutách přidáme cibulku, sůl, pepř, česnek a potom vmícháme zeleninový vývar a smetanu. Společně povaříme asi 15 minut. Přidáme rozinky a kukuřičná zrna a ještě zahřejeme.

  3. Mezitím uvaříme vejce natvrdo, oloupeme a rozkrojíme na polovinu. Sezamová semínka opražíme na pánvi bez tuku do světle hněda.

  4. Smetanovo-mrkvová polévku podáváme s polovinou vejce a sypeme sezamovými semínky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy