Smetanovo-mrkvová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 2 ks vejce 20 g máslo 800 g brambory 125 g smetana 50 g rozinky 600 g mrkev 0.2 l zeleninový vývar 2 svazky jarní cibulka 1 sklenice sterilovaná kukuřice 1 lžíce sezamová semínka podle chuti sůl pepř
Postup Smetanovo-mrkvová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na střeně velké kostky. Mrkev omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na nepříliš tenké špalíčky. Jarní cibulky očistíme, omyjeme a šikmo nakrájíme na dva cm dlouhé kousky. Stroužek česneku oloupeme a na jemno nasekáme.
Brambory a mrkev podusíme na másle. Asi po 7 minutách přidáme cibulku, sůl, pepř, česnek a potom vmícháme zeleninový vývar a smetanu. Společně povaříme asi 15 minut. Přidáme rozinky a kukuřičná zrna a ještě zahřejeme.
Mezitím uvaříme vejce natvrdo, oloupeme a rozkrojíme na polovinu. Sezamová semínka opražíme na pánvi bez tuku do světle hněda.
Smetanovo-mrkvová polévku podáváme s polovinou vejce a sypeme sezamovými semínky.