Smetanovo-jahodové řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
6 ks vejce
1 balíček prášek do pečiva
150 g cukr krystal
1 balíček vanilkový cukr
200 g hladká mouka
krém
500 g jahody
200 g cukr krupice
20 g želatina
800 ml smetana ke šlehání
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy rozklepneme celá vejce, krystalový cukr a vyšleháme do pěny. Přidáme hladkou mouku, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Vše dobře smícháme.

  2. Vymažeme a vysypeme si pekáček, do pekáčku vlijeme těsto. Pečeme přibližně 35 minut. Hotové řezy necháme vychladit. Vychladlý korpus prořízneme. Spodní díl vrátíme do pekáče.

  3. Mezitím co se těsto peče, připravíme si krém. Želatinu namočíme ve vodě podle návodu na obalu. Rozmixujeme polovinu jahod. Ušleháme si smetanu, do které přidáme krupicový cukr, vymačkanou želatinu a jahodovou pěnu. Smícháme. Část směsi odložíme stranou na potření. Zbytkem potřeme spodní díl korpusu. Krém rozetřeme a proložíme druhou půlkou jahod, které pokrájíme. Přiložíme vrchní korpus.

  4. Korpus na smetanovo-jahodové řezy potřeme zbylým krémem a vychladíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy