Smetanovo-jahodové řezy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 6 ks vejce 1 balíček prášek do pečiva 150 g cukr krystal 1 balíček vanilkový cukr 200 g hladká mouka krém 500 g jahody 200 g cukr krupice 20 g želatina 800 ml smetana ke šlehání podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Smetanovo-jahodové řezy recept
Postup přípravy receptu
-
Do mísy rozklepneme celá vejce, krystalový cukr a vyšleháme do pěny. Přidáme hladkou mouku, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Vše dobře smícháme.
Vymažeme a vysypeme si pekáček, do pekáčku vlijeme těsto. Pečeme přibližně 35 minut. Hotové řezy necháme vychladit. Vychladlý korpus prořízneme. Spodní díl vrátíme do pekáče.
Mezitím co se těsto peče, připravíme si krém. Želatinu namočíme ve vodě podle návodu na obalu. Rozmixujeme polovinu jahod. Ušleháme si smetanu, do které přidáme krupicový cukr, vymačkanou želatinu a jahodovou pěnu. Smícháme. Část směsi odložíme stranou na potření. Zbytkem potřeme spodní díl korpusu. Krém rozetřeme a proložíme druhou půlkou jahod, které pokrájíme. Přiložíme vrchní korpus.
Korpus na smetanovo-jahodové řezy potřeme zbylým krémem a vychladíme.