Smetanovo-houbová omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 lžičky máslo
1 ks cibule
250 ml smetana
150 g žampiony
100 g anglická slanina
2 ks smetanový sýr
podle chuti
sůl
bazalka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na omáčku používám buď sušené, ty je potřeba předem namočit, nebo žampiony z plechovky. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Slaninu nakrájíme na kostičky.

  2. V pánvi nebo kastrůlku rozehřejeme máslo a zpěníme na něm cibuli. Přidáme slaninu a společně smažíme dozlatova. Pak vše zalijeme smetanou, přidáme dva trojúhelníčky smetanového sýra a houby. Sýr necháme rozpustit, dochutíme solí, pepřem a podle chuti bazalkou nebo kmínem.

  3. Smetanovou-houbovou omáčku podáváme s oblíbenými druhy těstovin nebo s gnocchi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy