Smetanová bábovka s kousky ovoce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
250 g máslo
2 lžičky prášek do pečiva
350 g cukr moučka
100 g ovoce
1 balíček vanilkový cukr
500 g polohrubá mouka
200 g smetana ke šlehání
na ozdobu
cukr moučka
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Máslo vyšleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a vejci do pěny. Za stálého šlehání přidáváme do těsta smetanu. Nakonec přidáme prosetou mouku s práškem do pečiva. Těsto ještě jednou dobře promícháme. Do těsta přidáme podle chuti ovoce nasekané nadrobno, můžeme použít i kandované ovoce. Já jsem přidala do bábovky sušené meruňky.

  2. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy a dáme péct do trouby předehřáté na 180 °C, horkovzdušná trouba 160 °C. Bábovku pečeme dozlatova.

  3. Upečenou smetanovou bábovku necháme vychladnout, poté vyklopíme a pocukrujeme.

  4. Smetanovou bábovku s kousky ovoce nakrájíme a podáváme jako chutný moučník ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!