Smetánka z pomeranče recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g cukr
2 ks vejce
250 ml smetana
0.5 ks pomeranč
10 g bramborová moučka
na ozdobu
pomeranč

Postup přípravy receptu

  1. Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků si ušleháme tuhý sníh.

  2. Pomeranč si odrhneme a z půlky vymačkáme šťávu a nastrouháme kůru. Obojí využijeme.

  3. Smetanu, cukr, žloutky, bramborovou moučku a pomerančovou kůru zahřejeme ve vodní lázni a za stálého míchání šleháme do pěny. Do uvařeného a prochladlého krému zamícháme pomerančovou šťávu. Nakonec vmícháme sníh z bílků.

  4. Pomerančovou smetánku zdobíme kousky nakrájeného pomeranče.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy