Smetana s jahodami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

kakao
1 kelímek zakysaná smetana
1 kelímek smetana ke šlehání
jahody (čerstvé či mražené)
rum (ovocná šťáva)
podle chuti
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé jahody očistíme, omyjeme a velké jahody přepůlíme.

  2. Smetanu ušleháme. Vmícháme do ní zakysanou smetanu a podle chutí krém ochutíme.

  3. Do misek nebo menší dortové formy nalijeme trochu krému. Vrstvu poklademe piškoty, ty pokapeme rumem nebo ovocnou šťávou a poklademe ovocem. Vrstvy klademe do vyčerpání ingrediencí, ale přitom počítáme s tím, že poslední vrstva je krém. Poslední vrstvu můžeme obarvit kakaem.

  4. Takto připravený dezert dáme odležet a vychladit do lednice.

  5. Recept můžeme připravit také tak, že postupujeme stejným způsobem jako, ale vynecháme ovoce. Těsně před podáváním vydáme zmražené ovoce, rozsekáme jej na tříšť a do pohárků vrstvíme směs s piškoty a ovoce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy