Sluníčková kaše Hokkaido recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
sůl
máslo
brambory
mléko
bylinky
menší Hokkaido dýně

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné brambory a dýni Hokkaido i se slupkou v přiližném poměru 2:1 nakrájíme na kostky a společně uvaříme v osolené vodě doměkka.

  2. Vodu slijeme, brambory s dýní rozmačkáme a ručním šlehačem vyšleháme s máslem a horkým mlékem na hladkou kaši. Podle chuti dosolíme.

  3. Sluníčkovou kaši Hokkaido podáváme jako přílohu nebo posypanou strouhaným sýrem a čerstvými bylinkami (petrželka, pažitka, cibulková nať) jako hlavní bezmasý chod - třeba k večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy