Slovenský zapečený salát recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 1 lžička vegeta 4 ks hlávkový salát 3 dl sladká smetana 2 lžíce čerstvě nasekaná petrželka 2 stroužky prolisovaný česnek 10 dkg uzená slanina 2 ks vejce natvrdo 40 dkg mleté vepřové maso podle chuti sůl grilovací koření mletý černý pepř mletá pálivá paprika podle potřeby strouhanka na vysypání sádlo na vymazání
Postup Slovenský zapečený salát recept
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Do slaniny přidáme pokrájenou zelenou petrželku a necháme vychladit.
Mleté maso osolíme, opepříme, dáme špetku pálivé papriky, prolisovaný česnek a přimícháme slaninu s petrželkou. Dobře promícháme.
Saláty umyjeme, nakrájíme na proužky, přelijeme vroucí vodou, scedíme a promícháme s vegetou.
Do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku dáme půlku salátu
masovou směs, na ni dáme pokrájená natvrdo uvařená vejce, ta posypeme třeba grilovacím kořením a přikryjeme zbývajícím salátem. Lehce stlačíme, zalijeme smetanou s rozšlehaným vejcem a solí.
Ve vyhřáté troubě pečeme salát asi 30 minut. Těsně před koncem můžeme slovenský zapečený salát posypat strouhaným oštiepkom a krátce dopéct.
Slovenský zapečený salát podáváme s pečeným bramborem.