Slovenský zapečený salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 lžička vegeta
4 ks hlávkový salát
3 dl sladká smetana
2 lžíce čerstvě nasekaná petrželka
2 stroužky prolisovaný česnek
10 dkg uzená slanina
2 ks vejce natvrdo
40 dkg mleté vepřové maso
podle chuti
sůl
grilovací koření
mletý černý pepř
mletá pálivá paprika
podle potřeby
strouhanka na vysypání
sádlo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Do slaniny přidáme pokrájenou zelenou petrželku a necháme vychladit.

  2. Mleté maso osolíme, opepříme, dáme špetku pálivé papriky, prolisovaný česnek a přimícháme slaninu s petrželkou. Dobře promícháme.

  3. Saláty umyjeme, nakrájíme na proužky, přelijeme vroucí vodou, scedíme a promícháme s vegetou.

  4. Do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku dáme půlku salátu

  5. masovou směs, na ni dáme pokrájená natvrdo uvařená vejce, ta posypeme třeba grilovacím kořením a přikryjeme zbývajícím salátem. Lehce stlačíme, zalijeme smetanou s rozšlehaným vejcem a solí.

  6. Ve vyhřáté troubě pečeme salát asi 30 minut. Těsně před koncem můžeme slovenský zapečený salát posypat strouhaným oštiepkom a krátce dopéct.

  7. Slovenský zapečený salát podáváme s pečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy