Slovenský šoulet recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2 ks cibule
600 g fazole
250 g kroupy
150 g husí sádlo
800 g uzené hovězí
podle chuti
sůl
majoránka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si namočíme do většího množství vody fazole nebo hrách. Druhý den je uvaříme. V druhém hrnci si uvaříme doměkka kroupy a ve třetím si téměř doměkka uvaříme uzené skopové, hovězí, husí nebo jiné maso. Cibuli očistíme a nasekáme. Česnek utřeme se solí.

  2. Na sádle opražíme cibuli, česnek se solí a přidáme kroupy a fazole. Lehce směs osolíme, okořeníme a přilijeme vývar z masa. Maso nakrájíme na porce.

  3. Do hliněného pekáče nebo mísy z varného skla dáme směs krup a fazolí s masem. Slovenský šoulet dáme zapéct do vyhřáté trouby asi na 45 minut.

  4. Takto připravený šoulet je košér.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy