Slovenský perkelt recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
1 ks cibule
1 ks rajče
1 ks masox
5 ks kuřecí stehno
podle chuti
sůl
2 ks bobkový list
mletá sladká paprika
celý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Větší cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Rajče nakrájíme na kostičky.

  2. Cibulku zpěníme na oleji, pak přidáme sladkou mletou papriku, nakrájené rajče nebo rajský protlak, promícháme a stáhneme z plotny. Přidáme kuřecí stehna, 2 bobkové listy, pepř, perkelt zamícháme a vrátíme zpět na plotnu. Dusíme jej asi 10 - 15 minut. Pak přidáme vodu, kostku masoxu, sůl a vaříme, až maso změkne.

  3. Nakonec maso vyndáme, obereme a vrátíme zpět.

  4. Slovenský perkelt podáváme s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy