Slovenský perkelt recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej 1 ks cibule 1 ks rajče 1 ks masox 5 ks kuřecí stehno podle chuti sůl 2 ks bobkový list mletá sladká paprika celý černý pepř
Postup Slovenský perkelt recept
Postup přípravy receptu
-
Větší cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Rajče nakrájíme na kostičky.
Cibulku zpěníme na oleji, pak přidáme sladkou mletou papriku, nakrájené rajče nebo rajský protlak, promícháme a stáhneme z plotny. Přidáme kuřecí stehna, 2 bobkové listy, pepř, perkelt zamícháme a vrátíme zpět na plotnu. Dusíme jej asi 10 - 15 minut. Pak přidáme vodu, kostku masoxu, sůl a vaříme, až maso změkne.
Nakonec maso vyndáme, obereme a vrátíme zpět.
Slovenský perkelt podáváme s těstovinami.