Slovenský pekáček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
4 ks vejce
1 lžíce petrželka
750 g brambory
1 ks brokolice
1 ks květák
350 g kuřecí prsa
1 hrnek smetana na vaření
podle chuti
sůl
vegeta
grilovací koření
na ozdobu
1 hrst parmazán
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Květák i brokolici rozebereme na malé růžičky, košťál nakrájíme na menší plátky. Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky a krátce ho osmahneme na slanině nakrájené na kousky.

  2. Pekáč vymažeme tukem, na dno vyskládáme brambory, osolíme a dáme na ně růžičky květáku a brokolice. Okořeníme vegetou, přidáme osmahnuté kuřecí maso se slaninou, osolíme a okořeníme grilovacím kořením a znovu opakujeme vrstvy.

  3. Nakonec zalijeme smetanou rozmíchanou s vejci. Posypeme nadrobno nasekanou petrželkou, osolíme a přikryjeme alobalem.

  4. Pekáč dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 45 minut. Potom odkryjeme a pečeme bez alobalu ještě 15 minut. Před dopečením můžeme posypat strouhaným sýrem.

  5. Slovenský pekáček podáváme se salátem podle chuti. My rádi podáváme pekáček se salátem z červené řepy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy