Slovenská stehýnka pod nádivkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g máslo
2 lžíce smetana
50 g máslo na vymaštění
2 stroužky česnek prolisovaný
1 lžíce čerstvě nasekaná petrželka
8 ks kuřecí stehna
4 ks namočená houska
3 ks vejce - žloutky a bílky zvlášť
podle chuti
sůl
kari koření
sůl a pepř
zeleninový salát
příloha
brambory vařené
nádivka
300 g mletý uzený bůček

Postup přípravy receptu

  1. Pekáček hodně vymastíme máslem, kuřecí stehýnka osolíme, posypeme kari kořením mírně podlijeme a upečeme do poloměkka.

  2. Zatím si připravíme nádivku z pomletého uzeného bůčku který promícháme s namočenými, vymačkanými a rozdrobenými rohlíky, se žloutky s trochou smetany, česnekem, osolíme, opepříme, přidáme posekanou petrželku a nakonec vmícháme ušlehaný tuhý sníh.

  3. Hmotou pokryjeme stehýnka na pekáči, poklademe máslem a zvolna

  4. upečeme dozlatova.

  5. Slovenská stehýnka pod nádivkou podáváme s bramborem a salátem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy