Slovenská pochoutka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
80 g tuk
350 g cibule
350 g vepřová kýta
1 lžička mletá sladká paprika
2 ks sterilované feferonky
400 g hovězí maso zadní
350 g sterilované žampiony bez nálevu
těsto
sůl
2 ks vejce
450 g brambory
120 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnuté hovězí a vepřové maso nakrájíme na drobné kousky.

  2. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na tuku dorůžova, přidáme mletou papriku a necháme zpěnit. Na připraveném základě dusíme nakrájené hovězí maso do poloměkka, potom přidáme nakrájené vepřové maso a společně dusíme doměkka. Těsně před koncem dušení přidáme na plátky nakrájené žampiony a feferonky. Podle potřeby dochutíme solí a vše krátce podusíme.

  3. Opláchnuté brambory uvaříme ve slupce, částečně prochladlé oloupeme a necháme vychladnout. Brambory jemně nastrouháme nebo umeleme, přidáme prosátou hladkou mouku, sůl, vejce a zpracujeme v těsto. Těsto rozválíme a kulatým tvořítkem asi 6 cm v průměru vypícháme placičky, které pak na horkém tuku opečeme dozlatova.

  4. Při pokládání klademe na talíř vždy 2 opečené placičky a úhledně je přelijeme masovou směsí.

  5. Vhodnou přílohou ke slovenské pochoutce jsou různě upravené zeleninové saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy