Slovenská kapustnica s klobásou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
1 lžička kmín
1 lžíce sádlo
voda
250 ml kysaná smetana
1 lžička hladká mouka
1 lžíce sušené houby
30 dkg vepřové maso
1 lžíce mletá sladká paprika
50 dkg kysané zelí
15 dkg uzená klobása

Postup přípravy receptu

  1. Sušené houby si předem namočíme a překrájíme. Maso očistíme a nakrájíme nadrobno. Střední cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Zelí scedíme a překrájíme, lák nevyléváme.

  2. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso, osolíme, přidáme kmín a papriku a osmahneme. Pak mírně podlité vodou maso dusíme do poloměkka. Vložíme překrájené zelí, lák ze zelí a vodu, přidáme namočené drobně pokrájené houby. Kdo houby nejí, nemusí je tam dávat. Vaříme tak, aby zelí nebylo úplně rozvařené.

  3. Klobásu nakrájíme na plátky a opečeme na pánvi. Dáme ji do kapustnice. Nakonec přilijeme smetanu smíchanou s moukou a necháme přejít varem.

  4. Slovenskou kapustnicu podáváme nejlépe s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy