Slovenská kapustnica s klobásou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks cibule 1 lžička kmín 1 lžíce sádlo voda 250 ml kysaná smetana 1 lžička hladká mouka 1 lžíce sušené houby 30 dkg vepřové maso 1 lžíce mletá sladká paprika 50 dkg kysané zelí 15 dkg uzená klobása
Postup Slovenská kapustnica s klobásou recept
Postup přípravy receptu
-
Sušené houby si předem namočíme a překrájíme. Maso očistíme a nakrájíme nadrobno. Střední cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Zelí scedíme a překrájíme, lák nevyléváme.
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso, osolíme, přidáme kmín a papriku a osmahneme. Pak mírně podlité vodou maso dusíme do poloměkka. Vložíme překrájené zelí, lák ze zelí a vodu, přidáme namočené drobně pokrájené houby. Kdo houby nejí, nemusí je tam dávat. Vaříme tak, aby zelí nebylo úplně rozvařené.
Klobásu nakrájíme na plátky a opečeme na pánvi. Dáme ji do kapustnice. Nakonec přilijeme smetanu smíchanou s moukou a necháme přejít varem.
Slovenskou kapustnicu podáváme nejlépe s chlebem.