Slovenská brynzová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
4 ks brambory
1 ks cibule
250 g brynza
1 lžička mletá sladká paprika
50 g vepřové sádlo
na ozdobu
slanina
pažitka
podle chuti
kysaná smetana
mletý kmín
mletý černý pepř
Postup Slovenská brynzová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Brambory zbavíme slupky a nakrájíme na kostky.
Cibuli na omastku osmažíme dozlatova, přidáme mletou papriku, brynzu a brambory nakrájené na kostky. Promícháme a zalijeme litrem horké vody. Polévku vaříme, dokud brambory nezměknou. Dochutíme solí, mletým pepřem a mletým kmínem. Poté brynzovou polévku rozmixujeme dohladka, můžeme zjemnit smetanou.
Slovenskou brynzovou polévku podáváme s nasekanou pažitkou a na kostičky nakrájenou opraženou slaninkou.