Slovácký guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 g česnek
sůl
120 g cibule
kmín
70 g sádlo
feferonky
20 g hladká mouka
350 g vepřová játra
20 g rajský protlak
350 g vepřový bůček
250 g sterilované lečo

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osmahneme ji sádle. Do cibulového základu přidáme na kostky nakrájený bůček, sůl, koření, prolisovaný česnek a mírně podlijeme. Podusíme do poloměkka.

  2. Když je maso poloměkké, přidáme pokrájená játra a zahustíme hladkou moukou. Ke konci varu přidáme lečo, feferonky a podle potřeby slovácký guláš ještě dochutíme.

  3. Slovácký guláš podáváme s chlebem, knedlíkem apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy