Slovácký guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
10 g česnek
sůl
120 g cibule
kmín
70 g sádlo
feferonky
20 g hladká mouka
350 g vepřová játra
20 g rajský protlak
350 g vepřový bůček
250 g sterilované lečo
Postup Slovácký guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osmahneme ji sádle. Do cibulového základu přidáme na kostky nakrájený bůček, sůl, koření, prolisovaný česnek a mírně podlijeme. Podusíme do poloměkka.
Když je maso poloměkké, přidáme pokrájená játra a zahustíme hladkou moukou. Ke konci varu přidáme lečo, feferonky a podle potřeby slovácký guláš ještě dochutíme.
Slovácký guláš podáváme s chlebem, knedlíkem apod.