Slovácké kuře v zeleninové směsi s klobásou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 2 lžíce olej sůl 50 g máslo 2 ks cibule 250 g rajče 1 ks kuře 150 g žampiony 250 g domácí klobása mletý černý pepř
Postup Slovácké kuře v zeleninové směsi s klobásou recept
Postup přípravy receptu
-
Kuře opepříme, osolíme i uvnitř, opečeme v horkém oleji ze všech stran. Mírně je podlijeme a pod pokličkou pečeme v troubě doměkka. Kuře dopečeme odklopené, aby kůžička zezlátla. Vyjmeme a dáme do tepla.
Do výpeku přidáme máslo, na plátky nakrájenou cibuli, krátce podusíme, přidáme plátky žampionů a plátky klobásy. Podusíme asi 5 minut.
Rajčata navrchu nařízneme, spaříme ve vroucí vodě, prudce ochladíme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Rajčata přidáme ke směsi spolu s očištěným a na nudličky nakrájeným česnekem a dusíme ještě asi 6 minut. Podle potřeby dochutíme solí a mletým pepřem.
Slovácké kuře naporcujeme a částečně vykostíme. Směs rozdělíme na talíře a na ni dáme porce kuřete. Slovácké kuře v zeleninové směsi s klobásou ihned podáváme.