Slovácké kuře v zeleninové směsi s klobásou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 lžíce olej
sůl
50 g máslo
2 ks cibule
250 g rajče
1 ks kuře
150 g žampiony
250 g domácí klobása
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuře opepříme, osolíme i uvnitř, opečeme v horkém oleji ze všech stran. Mírně je podlijeme a pod pokličkou pečeme v troubě doměkka. Kuře dopečeme odklopené, aby kůžička zezlátla. Vyjmeme a dáme do tepla.

  2. Do výpeku přidáme máslo, na plátky nakrájenou cibuli, krátce podusíme, přidáme plátky žampionů a plátky klobásy. Podusíme asi 5 minut.

  3. Rajčata navrchu nařízneme, spaříme ve vroucí vodě, prudce ochladíme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Rajčata přidáme ke směsi spolu s očištěným a na nudličky nakrájeným česnekem a dusíme ještě asi 6 minut. Podle potřeby dochutíme solí a mletým pepřem.

  4. Slovácké kuře naporcujeme a částečně vykostíme. Směs rozdělíme na talíře a na ni dáme porce kuřete. Slovácké kuře v zeleninové směsi s klobásou ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy