Slovácká šalba recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g olej
250 g cibule
10 g hladká mouka
350 g vepřová játra
400 g vepřová kýta
15 g feferony
podle chuti
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová játra a kýtu nakrájíme na kostky. Cibuli a feferony nakrájíme nadrobno.

  2. Cibuli vložíme na rozehřátý olej a osmažíme. Na osmažené cibuli poté opékáme nakrájená játra a maso spolu s kořením a feferony. Poloopečené maso zaprášíme moukou a mletou paprikou, směs zalijeme vodou, necháme přejít varem. Nakonec slováckou šalbu podle potřeby dochutíme.

  3. Slováckou šalbu podáváme s chlebem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy