Šlejšky s mákem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
200 g hrubá mouka
350 g brambory vařené ve slupce
podle chuti
cukr
mletý mák

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce a po vychladnutí je oloupeme. Brambory pomačkáme nebo nastrouháme. Přidáme mouku, vejce a sůl. Vypracujeme těsto, ze kterého uválíme velký váleček a z něj odkrajujeme kousky - malé válečky.

  2. Bramborové šlejšky házíme do vroucí vody a vaříme 5 - 10 minut podle velikosti. Uvařené šlejšky opatrně vyndáme.

  3. Šlejšky na talíři posypeme mletým mákem a cukrem, ale dobré jsou i s opečenou strouhankou a cukrem, někomu budou chutnat s kakaem. Šlejšky můžeme připravit i na slaný způsob s cibulkou a zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy