Šlejšky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3-4 lžíce sádlo
citronová šťáva
1-1 kg vepřové plecko
mletý černý pepř
2-3 lžíce celý kmín
1 hlávka menší bílé zelí
těstíčko
1-2 ks vejce
0-0 dl mléko
30-50 dkg hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plecko pokrájíme na menší kostičky a opečeme na sádle ve větším hrnci. Osolíme, opepříme, okmínujeme (kmínu se nebojíme). Podlijeme malým množstvím vody, a 1/2 hodiny dusíme.

  2. K podušenému vepřovému přidáme menší hlávku pokrájeného bílého zelí (asi natřikrát, vždy po přidání promícháme s masem a posypeme kmínem). Dusíme ještě cca 1 hod, pokud je to možné, nepodléváme.

  3. V misce si uděláme z hladké mouky, vejce a trochy mléka hustější těstíčko (nesolíme), které pak přes cedník na nočky zavaříme do vroucí vody. Jakmile nočky vyplavou, zcedíme je a přidáme k masu se zelím.

  4. Podle chuti šlejšky dosolíme, opepříme, osvěžíme případně citronovou šťávou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy