Šlehačkové svatební koláčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
25 dkg máslo
vanilka
42 dkg hladká mouka
citronová kůra
podle potřeby
vejce
žmolenka
těstíčko
3 dkg droždí
1 lžíce cukr krupice
12 lžic smetana ke šlehání
na ozdobu
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Z cukru, droždí a smetany si připravíme kvásek. Ten spojíme s ostatními surovinami v těsto.

  2. Z těsta vyválíme plát a nakrájíme na čtverce podle toho, jak chceme mít koláčky velké. Do středu dáme náplň, protilehlé rohy spojíme a namáčíme do rozšlehaných vajec a žmolenky, kterou si připravíme tak, jak jsme zvyklí.

  3. Šlehačkové svatební koláčky ihned pečeme a upečené cukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!