Sladovnický guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

70 g slanina
2 stroužky česnek
1 ks cibule
1 lžíce rajčatový protlak
0 lžiček oregano
60 g žampiony
0 l světlé pivo
450 g hovězí kližka
podle chuti
sůl
drcený kmín
mletý černý pepř
podle potřeby
masový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí kližku nakrájíme na kostky a slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek rozetřeme. Žampiony nakrájíme na plátky.

  2. Nakrájenou slaninu rozškvaříme. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, zpěníme a přidáme nakrájené maso. Nyní osolíme a opepříme podle chuti. Dále přidáme nakrájené žampiony, potom drcený kmín, podlijeme pivem a necháme dusit asi 10 minut. Poté přilijeme masový vývar a rajčatový protlak a dusíme doměkka. Krátce před dokončením přidáme rozetřený česnek a oregano.

  3. Sladovnický guláš podáváme s bramborovým knedlíkem nebo s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy