Sladovnický guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 70 g slanina 2 stroužky česnek 1 ks cibule 1 lžíce rajčatový protlak 0 lžiček oregano 60 g žampiony 0 l světlé pivo 450 g hovězí kližka podle chuti sůl drcený kmín mletý černý pepř podle potřeby masový vývar
Postup Sladovnický guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí kližku nakrájíme na kostky a slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek rozetřeme. Žampiony nakrájíme na plátky.
Nakrájenou slaninu rozškvaříme. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, zpěníme a přidáme nakrájené maso. Nyní osolíme a opepříme podle chuti. Dále přidáme nakrájené žampiony, potom drcený kmín, podlijeme pivem a necháme dusit asi 10 minut. Poté přilijeme masový vývar a rajčatový protlak a dusíme doměkka. Krátce před dokončením přidáme rozetřený česnek a oregano.
Sladovnický guláš podáváme s bramborovým knedlíkem nebo s chlebem.