Skorokoblihy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks rohlíky
na obalení
1 ks vejce
1 ks bílek
1 lžíce škrobová moučka
nádivka
1 ks žloutek
1 lžíce rozinky
vanilkový cukr
1 špetka citronová kůra
150 g měkký tvaroh
pomeranč (ovoce)

Postup přípravy receptu

  1. Vezmeme 4 rovné rohlíky nebo bulky či housky, které podélně rozřízneme a obě půlky částečně vydlabeme. Lepší je použít den staré pečivo, ale ne zase příliš zatvrdlé.

  2. Připravíme si nádivku. Měkký tvaroh smícháme s vanilkovým cukrem, špetkou citronové kůry, rozinkami a žloutkem. Pomeranč oloupeme a nakrájíme na dílky. Můžeme použít kiwi, broskve, meruňky nebo jahody. Záleží na chuti. Pak přitiskneme druhou půlku rohlíku. Pokud u sebe půlky nedrží, můžeme je spojit párátky.

  3. Bílek rozšleháme s vejcem a škrobovou moučkou. Pánev s olejem rozehřejeme.

  4. V tom pak namáčíme plněné rohlíky. Smažíme v oleji do růžova. Osmažené vyjmeme a dáme na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. Pocukrujeme cukrem s vanilkou, nebo skořicí. Podáváme teplé.

  5. Skorokoblihy můžeme udělat i na slano s pikantní salámovou nádivkou, z drobně nakrájeného salámu opečeného na cibulce a česneku, ochuceného pálivou paprikou a zahuštěného vejci.

  6. Vydlabanou střídku můžeme osmahnout dočervena a použít jako vložku do polévky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy