Skorokoblihy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks rohlíky na obalení 1 ks vejce 1 ks bílek 1 lžíce škrobová moučka nádivka 1 ks žloutek 1 lžíce rozinky vanilkový cukr 1 špetka citronová kůra 150 g měkký tvaroh pomeranč (ovoce)
Postup Skorokoblihy recept
Postup přípravy receptu
-
Vezmeme 4 rovné rohlíky nebo bulky či housky, které podélně rozřízneme a obě půlky částečně vydlabeme. Lepší je použít den staré pečivo, ale ne zase příliš zatvrdlé.
Připravíme si nádivku. Měkký tvaroh smícháme s vanilkovým cukrem, špetkou citronové kůry, rozinkami a žloutkem. Pomeranč oloupeme a nakrájíme na dílky. Můžeme použít kiwi, broskve, meruňky nebo jahody. Záleží na chuti. Pak přitiskneme druhou půlku rohlíku. Pokud u sebe půlky nedrží, můžeme je spojit párátky.
Bílek rozšleháme s vejcem a škrobovou moučkou. Pánev s olejem rozehřejeme.
V tom pak namáčíme plněné rohlíky. Smažíme v oleji do růžova. Osmažené vyjmeme a dáme na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. Pocukrujeme cukrem s vanilkou, nebo skořicí. Podáváme teplé.
Skorokoblihy můžeme udělat i na slano s pikantní salámovou nádivkou, z drobně nakrájeného salámu opečeného na cibulce a česneku, ochuceného pálivou paprikou a zahuštěného vejci.
Vydlabanou střídku můžeme osmahnout dočervena a použít jako vložku do polévky.