Skořicovo-tvarohová buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
1 ks vejce
70 g cukr krystal
2 ks měkký tvaroh
50 g tuk na pečení
těsto
3 ks žloutek
2 lžíce mléko
110 g cukr krystal
1 lžička mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
150 g hladká mouka
1 lžíce citronová kůra
300 g polohrubá mouka
250 g rostlinný tuk
1 balíček kypřící prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme všechny ingredience potřebné na těsto - hladkou a polohrubou mouku, cukr krystal, vanilkový cukr, prášek do pečiva, strouhanou citronovou kůru, mletou skořici, rostlinný tuk, žloutky a mléko. Ručně zpracujeme.

  2. Menší kus těsta odřízneme a necháme bokem, protože ho budeme potřebovat až nakonec. Zbylé těsto vyválíme a přendáme na vymazaný plech. Prsty zarovnáme těsto kolem okrajů, aby nám vznikla tzv. vanička, aby nám z toho nevytekl tvaroh.

  3. Poté si připravíme tvarohovou náplň, smícháme měkký tvaroh, tuk na pečení, cukr a vejce, náplň nalijeme na pekáč s připraveným těstem. Podle chuti můžeme přidat ovoce, například jahody nebo meruňky. Poté si vezmeme menší kus těsta, který jsme si odřízli a na struhadle ho nastrouháme na tvarohovou náplň.

  4. Skořicovo-tvarohovou buchtu vložíme péct na cca 30 - 40 minut do trouby vyhřáté na 180 - 200 °C.

  5. Skořicovo-tvarohová buchta se hodí k nedělní kávě nebo jen tak na chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy