Skořicovo-tvarohová buchta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- krém 1 ks vejce 70 g cukr krystal 2 ks měkký tvaroh 50 g tuk na pečení těsto 3 ks žloutek 2 lžíce mléko 110 g cukr krystal 1 lžička mletá skořice 1 balíček vanilkový cukr 150 g hladká mouka 1 lžíce citronová kůra 300 g polohrubá mouka 250 g rostlinný tuk 1 balíček kypřící prášek do pečiva
Postup Skořicovo-tvarohová buchta recept
Postup přípravy receptu
-
Smícháme všechny ingredience potřebné na těsto - hladkou a polohrubou mouku, cukr krystal, vanilkový cukr, prášek do pečiva, strouhanou citronovou kůru, mletou skořici, rostlinný tuk, žloutky a mléko. Ručně zpracujeme.
Menší kus těsta odřízneme a necháme bokem, protože ho budeme potřebovat až nakonec. Zbylé těsto vyválíme a přendáme na vymazaný plech. Prsty zarovnáme těsto kolem okrajů, aby nám vznikla tzv. vanička, aby nám z toho nevytekl tvaroh.
Poté si připravíme tvarohovou náplň, smícháme měkký tvaroh, tuk na pečení, cukr a vejce, náplň nalijeme na pekáč s připraveným těstem. Podle chuti můžeme přidat ovoce, například jahody nebo meruňky. Poté si vezmeme menší kus těsta, který jsme si odřízli a na struhadle ho nastrouháme na tvarohovou náplň.
Skořicovo-tvarohovou buchtu vložíme péct na cca 30 - 40 minut do trouby vyhřáté na 180 - 200 °C.
Skořicovo-tvarohová buchta se hodí k nedělní kávě nebo jen tak na chuť.