Skandinávský punč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

cukr
rozinky
250 ml voda
1 ks citron
1 lžička hřebíček
2 ks skořice celá
125 ml koňak
250 ml červené víno
2 ks pomerančová kůra
loupané mandle
4 tobolky kardamom
125 ml šťáva z černého rybízu

Postup přípravy receptu

  1. Citron důkladně omyjeme, nakrájíme na plátky a z nich vybereme jadérka.

  2. Šťávu z černého rybízu zředíme v hrnci s vodou. Přidáme pomerančovou kůru, koření a plátky citronu. Přibližně 5 minut vaříme a potom přilejeme koňak a víno. Dál už ale nevaříme.

  3. Punč osladíme podle chuti a scedíme.

  4. Rozinky spaříme horkou vodou. Změknou a zároveň se zbaví nečistot po síření. Necháme je okapat.

  5. Do sklenice vložíme několik rozinek, mandle a zalejeme horkým punčem. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy