Šišmáky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
3 ks žloutek
3 lžíce mléko
2 dkg droždí
hladká mouka
1 hrst hrubá mouka
1 ks tuk na pečení
náplň
3 ks bílek
15 dkg cukr krupice
strouhaný kokos
mleté ořechy
na obalení
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si těsto. Droždí rozdrobíme v hrsti hrubé mouky. Přidáme žloutky, mléko, tuk a hladké mouky tolik, aby vzniklo těsto jako na nudle, aby se dalo dobře válet. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do něj přidáme cukr.

  2. Těsto nekyne. Ihned těsto rozdělíme na 4 díly. Každý zvlášť vyválíme a přitom se snažíme, aby vznikl dlouhý, úzký pás. Ten potřeme sněhem a posypeme kokosem nebo oříšky. Pak zarolujeme do dlouhého válečku a nakrájíme na kousky asi 1,5 cm široké. Šišmáky tak jak jsou - nastojato - naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme dorůžova v rozehřáté troubě.

  3. Upečené šišmáky necháme vychladnout a poté je obalíme v moučkovém cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy