Siouxské Wahanpi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
50 g celer
100 g mrkev
50 g petržel
200 g těstoviny
100 g kuřecí maso
100 g vepřové maso
podle chuti
sůl
nové koření
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Do Siouxského Wahanpi patří dva druhy masa, čtyři druhy zeleniny a jeden druh těstovin. Co se týče koření, je možno použít bylinky nebo nové koření, v nouzi také bujón.

  2. Nejprve si na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Pak přidáme obojí maso, orestujeme a zalijeme vroucí vodou. Pak přidáme nadrobno nakrájenou očištěnou zeleninu. Mírně dosolíme a přidáme bylinky nebo rozdrcené nové koření. Necháme vařit a před koncem vaření přidáme těstoviny. Doba dalšího varu záleží na druhu použitých těstovin.

  3. Hotové jídlo siouxské wahanpi ještě necháme chvilku dojít a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy