Sicilské minestrone recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 stroužek česnek
0 hrnků šunka
1 ks cibule
4 ks cuketa
4 ks rajče
1 ks mrkev
6 hrnků zeleninový vývar
1 ks řapíkatý celer
1 lžíce čerstvá petrželka
0 hrnků rýže arborio
2 ks barevná paprika
3 lžíce extra panenský olivový olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
6 listů bazalka
podle potřeby
parmezán
Postup Sicilské minestrone recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme suroviny. Cibuli nakrájíme nahrubo, celer na kostičky, mrkev na plátky, česnek na jemno, šunku na proužky, rajčata na kousky a petrželovou nať na jemno a cukety na kostky.
V hrnci opražíme na dvou lžících olivového oleje nahrubo pokrájenou cibuli. Když změkne, ztlumíme plamen a přidáme nakrájený celer, mrkev a na jemno nakrájený česnek. Asi po 10 minutách přidáme nakrájenou šunku. Potom přidáme nakrájená rajčata a petrželovou nať.
Podušenou směs zalijeme připraveným vývarem, podle potřeby dosolíme a dokořeníme. Uvedeme do varu a přidáme nakrájené cukety a rýži. Ztlumíme plamen a vaříme asi 40 minut, až je rýže uvařená. Když je rýže uvařená, přidáme do ní opečenou, oloupanou a na proužky nakrájenou papriku a poté odstavíme z ohně.
Sicilské minestrone podáváme s nastrouhaným parmezánem a ozdobené lístky bazalky.