Sicilské minestrone recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 0 hrnků šunka 1 ks cibule 4 ks cuketa 4 ks rajče 1 ks mrkev 6 hrnků zeleninový vývar 1 ks řapíkatý celer 1 lžíce čerstvá petrželka 0 hrnků rýže arborio 2 ks barevná paprika 3 lžíce extra panenský olivový olej podle chuti sůl mletý černý pepř na ozdobu 6 listů bazalka podle potřeby parmezán
Postup Sicilské minestrone recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme suroviny. Cibuli nakrájíme nahrubo, celer na kostičky, mrkev na plátky, česnek na jemno, šunku na proužky, rajčata na kousky a petrželovou nať na jemno a cukety na kostky.
V hrnci opražíme na dvou lžících olivového oleje nahrubo pokrájenou cibuli. Když změkne, ztlumíme plamen a přidáme nakrájený celer, mrkev a na jemno nakrájený česnek. Asi po 10 minutách přidáme nakrájenou šunku. Potom přidáme nakrájená rajčata a petrželovou nať.
Podušenou směs zalijeme připraveným vývarem, podle potřeby dosolíme a dokořeníme. Uvedeme do varu a přidáme nakrájené cukety a rýži. Ztlumíme plamen a vaříme asi 40 minut, až je rýže uvařená. Když je rýže uvařená, přidáme do ní opečenou, oloupanou a na proužky nakrájenou papriku a poté odstavíme z ohně.
Sicilské minestrone podáváme s nastrouhaným parmezánem a ozdobené lístky bazalky.