Sicilské minestrone recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
0 hrnků šunka
1 ks cibule
4 ks cuketa
4 ks rajče
1 ks mrkev
6 hrnků zeleninový vývar
1 ks řapíkatý celer
1 lžíce čerstvá petrželka
0 hrnků rýže arborio
2 ks barevná paprika
3 lžíce extra panenský olivový olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
6 listů bazalka
podle potřeby
parmezán

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme suroviny. Cibuli nakrájíme nahrubo, celer na kostičky, mrkev na plátky, česnek na jemno, šunku na proužky, rajčata na kousky a petrželovou nať na jemno a cukety na kostky.

  2. V hrnci opražíme na dvou lžících olivového oleje nahrubo pokrájenou cibuli. Když změkne, ztlumíme plamen a přidáme nakrájený celer, mrkev a na jemno nakrájený česnek. Asi po 10 minutách přidáme nakrájenou šunku. Potom přidáme nakrájená rajčata a petrželovou nať.

  3. Podušenou směs zalijeme připraveným vývarem, podle potřeby dosolíme a dokořeníme. Uvedeme do varu a přidáme nakrájené cukety a rýži. Ztlumíme plamen a vaříme asi 40 minut, až je rýže uvařená. Když je rýže uvařená, přidáme do ní opečenou, oloupanou a na proužky nakrájenou papriku a poté odstavíme z ohně.

  4. Sicilské minestrone podáváme s nastrouhaným parmezánem a ozdobené lístky bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy