Sicilské charlotti recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g cukr 1 ks pomeranč 400 g jahody 25 ks dlouhé piškoty 1 hrnek čerstvá smetana 250 g čerstvý tvaroh
Postup Sicilské charlotti recept
Postup přípravy receptu
-
Omyté a nakrájené jahody smícháme s pomerančovou šťávou a cukrem. Necháme chvilku louhovat.
Tvaroh smícháme se smetanou a cukrem, šleháme na hustější těsto.
Připravíme si formu (i srdíčkovou) a na dno přiložíme fólii. Začneme přikládat dlouhé piškoty namočené v jahodách s pomerančem. Přikryjeme tvarohem a opakujeme. Když dosáhneme vrchního okraje, přikryjeme jahodami, fólií a dáme na hodinu do lednice.
Sicilské charlotti nakrájíme a podáváme. Skvělý dezert k čaji i kávě.