Sicilské charlotti recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g cukr
1 ks pomeranč
400 g jahody
25 ks dlouhé piškoty
1 hrnek čerstvá smetana
250 g čerstvý tvaroh

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a nakrájené jahody smícháme s pomerančovou šťávou a cukrem. Necháme chvilku louhovat.

  2. Tvaroh smícháme se smetanou a cukrem, šleháme na hustější těsto.

  3. Připravíme si formu (i srdíčkovou) a na dno přiložíme fólii. Začneme přikládat dlouhé piškoty namočené v jahodách s pomerančem. Přikryjeme tvarohem a opakujeme. Když dosáhneme vrchního okraje, přikryjeme jahodami, fólií a dáme na hodinu do lednice.

  4. Sicilské charlotti nakrájíme a podáváme. Skvělý dezert k čaji i kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy