Sibiřské palačinky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
strouhaný sýr
15 dkg kuřecí maso
35 dkg kuřecí drůbky
těstíčko
1 lžíce olej
1 ks vejce
500 ml mléko
1 lžíce voda
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme palačinky podle klasického receptu. Suroviny na těstíčko rozmícháme, mouku dáme podle potřeby. Správnou konzistencí poznáme, že těsto začne kapat z naběračky, nikoliv stékat. Z těstíčka smažíme tenké zlatavé palačinky.

  2. Na náplň maso a drůbky umeleme. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Cibuli osmahneme na pánvi dorůžova. Přidáme mletou směs a chvíli dusíme. Podle chuti směs osolíme a opepříme. Je možné zamíchat do směsi jemně nakrájené vařené vajíčko. Palačinky plníme masovou směsí.

  3. Sibiřské palačinky podáváme teplé a můžeme sypat i sýrem. Sibiřské palačinky podáváme buď samostatně nebo v kombinaci s kuřecím bujonem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy