Sezamová pasta - tahini recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

směs
0.5 lžíce sezamový olej
100 g sezamová semínka
30 ml extra panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si opečeme světlá sezamová semínka na suché pánvi. Semínka opékáme jen chvilku, aby pasta byla světlá, pro výraznější chuť můžeme opéct semínka o něco déle, pasta bude tmavší.

  2. Opečená semínka nasypeme do mixéru, přidáme dvě lžíce olivového oleje, půl lžíce oleje sezamového (lze vynechat) a začneme mixovat. Postupně přidáváme další lžíce olivového oleje, dokud nedosáhneme požadované konzistence. Já jsem tahini pastu udělala polotekutou, pokud chceme sezamovou pastu hustší, tak dáme oleje méně. Občas musíme mixér zastavit, setřít ze stěn hmotu a pokračovat v mixování.

  3. Hotovou sezamovou pastu necháme vychladnout a nalijeme do uzavíratelný nádoby. Trvanlivost netuším, nedělám jí moc, tak stihnu spotřebovat.

  4. Tahini pasta je výborná na přípravu hummusu, hodí se do různých dipů a dá se z ní udělat také zálivka na salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy