Sekané biftečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

120 g olej
sůl
2 ks vejce
100 g strouhanka
1 dl mléko
75 g cibule
100 g houska
300 g přední hovězí maso
350 g vepřový bok
mletý černý pepř
na obalení
50 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Do semletého masa přidáme v mléce namočenou a vymačkanou žemli, strouhanku, nastrouhanou cibuli, vejce sůl, pepř a vše dobře promícháme. Je možné zvýraznit chuť troškou mleté papriky.

  2. Z těsta tvoříme malé placičky, které z obou stran poprášíme moukou. Biftečky opékáme zvolna v horkém oleji po obou stranách.

  3. Na talíř klademe 3 biftečky. První ozdobíme hořčicí a nakrájenou cibulkou, druhý kečupem a nasekanou kapií, třetí tatarskou omáčkou posypanou sekanou pažitkou nebo paprikou. Příloha jsou smažené hranolky, opečené brambory, zeleninový salát nebo chléb. Sekané biftečky ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy