Sekané biftečky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 120 g olej sůl 2 ks vejce 100 g strouhanka 1 dl mléko 75 g cibule 100 g houska 300 g přední hovězí maso 350 g vepřový bok mletý černý pepř na obalení 50 g hladká mouka
Postup Sekané biftečky recept
Postup přípravy receptu
-
Do semletého masa přidáme v mléce namočenou a vymačkanou žemli, strouhanku, nastrouhanou cibuli, vejce sůl, pepř a vše dobře promícháme. Je možné zvýraznit chuť troškou mleté papriky.
Z těsta tvoříme malé placičky, které z obou stran poprášíme moukou. Biftečky opékáme zvolna v horkém oleji po obou stranách.
Na talíř klademe 3 biftečky. První ozdobíme hořčicí a nakrájenou cibulkou, druhý kečupem a nasekanou kapií, třetí tatarskou omáčkou posypanou sekanou pažitkou nebo paprikou. Příloha jsou smažené hranolky, opečené brambory, zeleninový salát nebo chléb. Sekané biftečky ihned podáváme.