Seitanové řízky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

120 g strouhanka
4 ks sušená rajčata
2 snítky čerstvá petrželka
250 g seitan
podle chuti
sůl
podle potřeby
olivový olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Přírodní seitan nakrájíme asi na centimetrové plátky. Plátky sací kartou vysušíme.

  2. Rajčata a petrželku rozsekáme pomocí robotu na drobno. Rajčatovo-petrželkovou hmotu promícháme se strouhankou.

  3. Seitanové plátky obalíme ve strouhankové směsi. Musíme dobře přitlačovat, aby strouhanka dobře držela.

  4. Seitanové řízky můžeme grilovat na pánvi, ale i smažit v oleji.

  5. Seitanové řízky podáváme teplé s čerstvým zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy