Segedínské karbanátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
100 g šalotka
100 g anglická slanina
450 g mleté hovězí maso
2 lžíce mletá sladká paprika
250 g kysané zelí
podle chuti
sůl
zelená petrželka
mletý černý pepř
podle potřeby
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Šalotku očistíme a nasekáme. Slaninu nakrájíme na kostičky. Zelí necháme okapat a nakrájíme je na menší nudličky. V pánvi vyškvaříme slaninu. Přidáme šalotku a osmahneme ji. Směs necháme vychladnout.

  2. Maso prohněteme se strouhankou, petrželkou, směsí slaniny se šalotkou, zelím a vejcem. Směs ochutíme solí, pepřem a paprikou.

  3. Z hmoty tvarujeme karbanátky, které smažíme na oleji z obou stran. Potom přidáme do oleje lžíci másla a papriku.

  4. Segedínské karbanátky podáváme s vařenými brambory a podle chuti přeléváme vypečeným olejem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy