Sedmihradská rajčatová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
1 lžíce mouka
1 větvička rozmarýn
1 sklenka rajčatový protlak
podle chuti
cukr
sůl
citronová kůra
mletý černý pepř
podle potřeby
rýže

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky a másla připravíme zápražku, podlijeme ji rajčatovým protlakem a vodou. Ochutíme ji solí, cukrem, trochou pepře, malým kouskem citronové kůry a rozmarýnem. Sedmihradskou rajčatovou polévku několik minut povaříme a před podáváním do ní zavaříme několik zrn rýže.

  2. Sedmihradskou rajčatovou polévku rozdělíme do misek nebo talířů a horkou podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy