Sedlácký králík s petrželí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - česnek
- - olej
- - sůl
1 svazeček petrželka
1 ks cibule
- - rozmarýn
- - šalvěj
1 sklenka víno bílé
1 ks paprika červená
1 ks králík
1 ks sardelka
20 g sádlo nevyškvařené

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme kousky králíka ze všech stran dozlatova. Vyjmeme je, do pánve dáme sádlo na kostky, cibuli na kostičky, plátky česneku, rozmarýn, nakrájenou papriku, šalvěj a krátce osmahneme. Králíka vrátíme do pánve, podlijeme vínem, osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka asi hodinu, podléváme vínem. Měkké maso vyjmeme, ve zbylé šťávě rozpustíme sardelku, přilijeme půl sklenky vody, přivedeme k varu, maso vrátíme a chvíli povaříme. Pak pánev odstraníme z ohně a maso posypeme nasekanou petrželkou, nejlepší je s bílým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy