Sedlácký králík s petrželí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - česnek - - olej - - sůl 1 svazeček petrželka 1 ks cibule - - rozmarýn - - šalvěj 1 sklenka víno bílé 1 ks paprika červená 1 ks králík 1 ks sardelka 20 g sádlo nevyškvařené
Postup Sedlácký králík s petrželí recept
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmahneme kousky králíka ze všech stran dozlatova. Vyjmeme je, do pánve dáme sádlo na kostky, cibuli na kostičky, plátky česneku, rozmarýn, nakrájenou papriku, šalvěj a krátce osmahneme. Králíka vrátíme do pánve, podlijeme vínem, osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka asi hodinu, podléváme vínem. Měkké maso vyjmeme, ve zbylé šťávě rozpustíme sardelku, přilijeme půl sklenky vody, přivedeme k varu, maso vrátíme a chvíli povaříme. Pak pánev odstraníme z ohně a maso posypeme nasekanou petrželkou, nejlepší je s bílým chlebem.