Sedlácké rošteky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 300 g slanina 1 kelímek kečup 1 balíček listové těsto 300 g uzený sýr na potření 1 ks vejce
Postup Sedlácké rošteky recept
Postup přípravy receptu
-
Listové těsto rozválíme na výšku cca 4 - 5 mm. Pomocí nože nebo rádýlka rozkrájíme těsto na čtverce o velikosti 13 x 13 cm a potřeme je kečupem. Nejlépe použijeme kečup domácí, aby chutnaly opravdu po sedlácku.
Slaninu nakrájíme na plátky a osmažíme. Sýr nastrouháme.
Opraženou slaninu položíme na kostky potřené kečupem a nakonec zasypeme uzeným sýrem.
Sedlácké kostky poskládáme do tvaru roštekov a dáme zapéct do vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova asi 20 minut. Před pečením je můžeme potřít vajíčkem, ale není to nutné.
Sedlácké rošteky podáváme jako chuťovku.