Sedlácké rošteky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

300 g slanina
1 kelímek kečup
1 balíček listové těsto
300 g uzený sýr
na potření
1 ks vejce

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozválíme na výšku cca 4 - 5 mm. Pomocí nože nebo rádýlka rozkrájíme těsto na čtverce o velikosti 13 x 13 cm a potřeme je kečupem. Nejlépe použijeme kečup domácí, aby chutnaly opravdu po sedlácku.

  2. Slaninu nakrájíme na plátky a osmažíme. Sýr nastrouháme.

  3. Opraženou slaninu položíme na kostky potřené kečupem a nakonec zasypeme uzeným sýrem.

  4. Sedlácké kostky poskládáme do tvaru roštekov a dáme zapéct do vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova asi 20 minut. Před pečením je můžeme potřít vajíčkem, ale není to nutné.

  5. Sedlácké rošteky podáváme jako chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy