Sedlácké rizoto recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 šálek hrášek 1 lžíce olej 600 ml vývar 1 lžíce máslo 1 ks cibule 300 g rýže 0.5 lžičky mletý kmín 50 g tvrdý sýr 250 g čerstvé houby 200 g vařené maso podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Sedlácké rizoto recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Maso, které na sedlácké rizoto použijeme, nakrájíme na kousky. Sýr nastrouháme.
Na oleji a másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme opláchnutou rýži, osmahneme, vmícháme na plátky nakrájené houby, na kousky nakrájené maso a hrášek. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a zalijeme horkým vývarem. Pod pokličkou velmi zvolna dusíme doměkka.
Na talíři rizoto posypeme strouhaným sýrem. Ozdobíme petrželkou, rajčetem a podobně podle chuti.