Sedlácké rizoto recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 šálek hrášek
1 lžíce olej
600 ml vývar
1 lžíce máslo
1 ks cibule
300 g rýže
0.5 lžičky mletý kmín
50 g tvrdý sýr
250 g čerstvé houby
200 g vařené maso
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Maso, které na sedlácké rizoto použijeme, nakrájíme na kousky. Sýr nastrouháme.

  2. Na oleji a másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme opláchnutou rýži, osmahneme, vmícháme na plátky nakrájené houby, na kousky nakrájené maso a hrášek. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a zalijeme horkým vývarem. Pod pokličkou velmi zvolna dusíme doměkka.

  3. Na talíři rizoto posypeme strouhaným sýrem. Ozdobíme petrželkou, rajčetem a podobně podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy