Sedlácké fondue recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 kelímky zakysaná smetana
3 ks tavený sýr
1 ks paprika (červená)
1 ks paprika (zelená)
1 ks kulatý chléb
45 dkg slanina (prorostlá)
podle chuti
pažitka
vegeta
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Z chleba odkrojíme vršek a vnitřek vydlabeme. Slaninu nakrájíme na kostičky. Papriky očistíme a nakrájíme na drobné kostičky.

  2. Na rozpálené, ale suché pánvi slaninu vyškvaříme. Pak ji smícháme se smetanou, tavenými sýry, paprikou a podle chuti přidáme pažitku, vegetu a pepř. Vše důkladně promícháme.

  3. Zbylým tukem ze slaniny pomažeme chleba z venku a naplníme ho směsí. Přiklopíme odřízlým kusem chleba a dáme péct do předehřáté trouby na 15 - 20minut.

  4. Chléb nejlépe chutná teplý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy