Schwarzwaldská zavařenina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1500 g višně
50-70 g hořká čokoláda
1 ks vanilkový lusk
100 ml likér Amaretto
500 g želírovací cukr 3.1

Postup přípravy receptu

  1. Višně omyjeme a na sítku necháme okapat. Poté višně odstopkujeme a vypeckujeme.

  2. Polovinu višní vsypeme do kastrolu se silným dnem a vaříme společně s vydlabaným vanilkovým luskem asi 15 - 20 minut. Rozvařené višně propasírujeme přes husté síto nebo rozmixujeme a vrátíme zpět do hrnce. Přidáme zbylé višně s cukrem a od doby varu 5 minut povaříme. Během vaření schwarzwaldské zavařeniny odebíráme pěnu.

  3. Poté směs odstavíme, dochutíme na kousky nasekanou čokoládou a likérem a ihned rozdělíme do dobře vymytých skleniček. Ty pak uzavřeme, obrátím dnem vzhůru a necháme takto asi 5 minut.

  4. Hotovou schwarzwaldskou zavařeninu necháme zcela vychladnout a poté podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy