Sbalené roštěnky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
4 lžičky hořčice plnotučná
0.5 kostky masox
4 plátky hovězí roštěná
náplň
1 ks cibule
100 g anglická slanina
2 lžíce tuk nebo sádlo
na obalení
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a společně se slaninou ji nakrájíme na drobné kostičky. Oboje na suché pánvi bez oleje osmahneme dorůžova.

  2. Roštěnky nebo hezké zadní hovězí naklepeme a z obou stran osolíme. Z jedné strany je potřeme hořčicí a směsí cibule a slaniny. Plátky sbalíme, spíchneme párátkem nebo svážeme nití a obalíme v hladké mouce.

  3. V papiňáku rozehřejeme tuk, závitky opečeme ze všech stran, zalijeme vodou a přidáme masox. Hrnec uzavřeme a dusíme 45 minut.

  4. Pak vyjmeme roštěnky, šťávu lehce zahustíme, povaříme a vrátíme závitky prohřát.

  5. Podáváme s rýží a jakýmkoliv zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy