Savojský řízek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vepřová kotleta
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
trojobal
vejce
strouhanka
hladká mouka
na obalení
bílek
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme a já i opepřím. Maso zvolíme, jaké kdo má rád na řízky.

  2. Maso obalíme v klasickém trojobalu jako řízek (mouka, rozšlehané vejce a strouhanka). V misce rozmícháme vidličkou bílky a těsně před smažením obalené maso namočíme do bílků a ihned smažíme ve věším množství dost rozpáleného oleje.

  3. Savojský řízek podáváme s vařeným bramborem nebo hranolky a citronem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy