Sarmále recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžičky sůl
400 g rýže
1 kg vepřový bok
1 lžička mletý černý pepř
1 hlávka kysané zelí
1 kg uzená vepřová kýta

Postup přípravy receptu

  1. Hlávku kysaného zelí omyjeme a rozloupeme na jednotlivé listy, do kterých budeme balit masovou směs. Rýži propláchneme pod vodou, ale nevaříme. Necháme ji syrovou.

  2. Maso začistíme umeleme, smícháme s rýží, osolíme a opepříme. Tuto směs tedy balíme do listů zelí. Maso může být jakýkoliv druh vepřového,ale vždy v poměru 1:1 s uzeným. Rýže se krásně provaří společně s tím mase a natáhne šťávu z masa i zelí.

  3. Připravené sarmále vaříme asi 2 hodiny v osolené vodě.

  4. Uvařené měkké sarmále podává se s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!