Šarišské zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - cukr
150 g slanina
- - sůl
900 g brambory
2 ks cibule
250 g smetana
- - kmín
- - sádlo
- - mouka hladká
600 g zelí kysané
300 g bůček uzený
100 g protlak rajčatový

Postup přípravy receptu

  1. Bůček uvaříme téměř doměkka. Cibuli osmahneme na části sádla, přidáme nakrájené zelí a protlak. Vmícháme nakrájený bůček a na kostky nakrájené zpola uvařené brambory, ochutíme solí, cukrem a kmínem. Zahustíme jíškou ze zbytku sádla a mouky. Vložíme do vymazaného a vysypaného pekáče a upečeme doměkka. Nakonec přelijeme smetanou a rozškvařenou slaninou a necháme prohřát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy