Šarišské zelí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - cukr 150 g slanina - - sůl 900 g brambory 2 ks cibule 250 g smetana - - kmín - - sádlo - - mouka hladká 600 g zelí kysané 300 g bůček uzený 100 g protlak rajčatový
Postup Šarišské zelí recept
Postup přípravy receptu
-
Bůček uvaříme téměř doměkka. Cibuli osmahneme na části sádla, přidáme nakrájené zelí a protlak. Vmícháme nakrájený bůček a na kostky nakrájené zpola uvařené brambory, ochutíme solí, cukrem a kmínem. Zahustíme jíškou ze zbytku sádla a mouky. Vložíme do vymazaného a vysypaného pekáče a upečeme doměkka. Nakonec přelijeme smetanou a rozškvařenou slaninou a necháme prohřát.